Tuesday, October 30, 2007

 

Dieta w walce z rakiem - Beliveau Richard, Gingras Denis (Oczyszczanie organizmu)

Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie
oryg.: LES ALIMENTS CONTRE LE CANCER. LA PREVENTION ET LE TRAITEMENT DU CANCER PAR L'ALIMENTATION
Beliveau Richard, Gingras Denis

Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka.
Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada.
Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki
przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną.
Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.

DELTA Oficyna Wydawnicza, Warszawa 0
Format 21.7x21.8cm Oprawa Miękka

Kup Dieta w walce z rakiem - Beliveau Richard, Gingras Denis w CzaryMary.pl






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?