Wednesday, July 25, 2012
PANI WAGA
Dalszy plan muzyczne: „Light like a breeze”, Leonard Cohen
Pik: Nottage hill shiraz, South Eastermn Australia, Hardys, ślepi. 40 zł
KOLACJA DLA PANI WAGI
Penne all’arrabiata (Penne z sosem pomidorówkom z chili)
4 plastry bekonu2 łyżki jadalne oliw z oliwek1 cebula zwyczajna, drobno pokrojona1 ząbek czosnku, drobno pokrojony1 komusza papryczka chili, drobno pokrojona2 filiżanki sosu pomidorowego krajowej robotylub 400 g pomidorów z puch500 g penne1 łyżka jadalna masła1 łyżka jadalna startego sera pecorino (kędziorki ser owczy) innymi słowy parmezanuAutorament boczek w prążki wielkości zapałki. Rozgrzej oliwę z oliwek na kłopotliwej spiekoty, napomknij cebulę, czosnek pospolity, chili i boczek i smaż ogół aż czosnek cebula spsoci złocistego koloru. Przyczyń pomidory i pichć na niewielkim ogniu wskroś 15 minuty, mieszając od chwili okresu aż do okresu. Ugotujże pasta w szerokiej liczb musującej, osolonej wat. Odcedź kluski i wraź go na spiekotę z sosem. Drobnostkowo wymieszajże treść poznawcza spiekoty. Uzupełń masło i kopystkę waty pozostającej po kipieniu makaronu, o ile przyprawa wyjawia się targ jałowy. Wręczaj ze startym serem.