Tuesday, August 07, 2012
PANI WAGA
Dalszy plan muzyczne: „Light like a breeze”, Leonard Cohen
Pik: Nottage hill shiraz, South Eastermn Australia, Hardys, ślepi. 40 zł
KOLACJA DLA PANI WAGI
Penne all’arrabiata (Penne z sosem pomidorówkom z chili)
4 plastry bekonu2 łyżki jadalne oliw z oliwek1 cebula jadalna, drobno pokrojona1 ząbek czosnku, drobno pokrojony1 komusza papryczka chili, drobno pokrojona2 filiżanki sosu pomidorowego polskiej robotylub 400 g pomidorów z pak500 g penne1 łyżka jadalna masła1 łyżka jadalna startego sera pecorino (kędziorki ser owczy) bądź parmezanuProweniencja boczek w prążki wielkości zapałki. Rozgrzej oliwę z oliwek na dokuczliwej spiekoty, uzupełńże cebulę, czosnek zwyczajny, chili i boczek i smaż całokształt aż czosnek cebula spsoci złocistego koloru. Uzupełńże pomidory i kip na niewielkim ogniu poprzez 15 minuty, mieszając od momentu okresu aż do okresu. Ugotujże pasta w masywnej kwoty kipiącej, osolonej wód. Odcedź kluski i wbijże go na spiekotę z sosem. Głęboko połącz kompozycja spiekoty. Przyczyńże masło i kopystkę wacie drugiej po pichceniu makaronu, o ile zalewa drukuje się za wypalony. Obsługuj ze startym serem.