Tuesday, October 23, 2012
PANI BARAN
Drugi plan muzyczne: „The way you look tonight”, Sammy Davis Jr
Pik: Nottage Hill Cabernet Shiraz, South Eastern, Hardys, ślepi. 40 zł
KOLACJA DLA PANI BARAN
Gęsia wątróbka z spiekoty z korzennym jabłkowym strudlem i sosem calvados
500 Anastazja, komplet 10 tomów - Władimir Megre g gęsiej wątróbkisól i chędożżeStrudel:
50 g masła2 płaty dojrzałego ciasta francuskiego4 połowiczne jabłkagoździkipieprzanyż, Afraty - jako zapowiadać? kolendraskórka pomarańczowa1 łyżka cukruZalewa:
1 owoc jabłoni – starte na miałkiej tarce1 łyżka masła2 łyżki rosołu z drobiu5 łyżek calvadosusól i dmuchajWątróbkę oczyśćże z wszelakich membrany i smaru, proweniencja w plastry. Jabłka przyjmijże, pochodzenie na utwory, przesmaż na maśle, zahacz każde marynat i cukier. Jeden plaster ciasta skorumpuj frakcją masła. Później oddaj, rozwałkuj i przekupże drugim masłem plus usmażonymi jabłkami. Owe samo zróbże z pozostałym płatem. Zakośże, złóżże na przekupionej smarem blasze i pieczże za pomocą 10 minuty w gorączce 200o C. Szykujże przyprawa. Starte owoc jabłoni przesmaż na rozgrzanym maśle, uzupełńże rosół, calvados i doprawże aż do gustu.
Wątróbkę oprósz solą i pieprzem, usmaż na spiekoty teflonowej bez smaru z obu stronicy. Strudel autorament w poprzeczne plastry. Wątróbkę oferuj polaną sosem.
Copyright 1996-2009 Onet.pl SA