Tuesday, October 23, 2012

 

PANI BARAN

Nadzwyczaj życiowa, nurtująca świata. Dama spod owego stygmatu potrafi setnie podsuwać sobie bez mężczyzn, jednakże pożąda herosa swych senów. Zaradna i zuchowata, co nie oznacza, iż nie fantazjuje o interesie. Naprowadza z stylu Scarlett O’Harę, alias istnieje dodatnia i śmiała. Zna egzystować niezależna, uparta i sztywna, chyba że powinno się. Zgodna i prawomyślna w kartelu, natomiast nie unieważnia ochron i analizowania. W czułości zmysłowa, apetyczna faworyta. Białogłowy spod owego stygmatu raz za razem sporządzają promocję./Inne

Drugi plan muzyczne: „The way you look tonight”, Sammy Davis Jr

Pik: Nottage Hill Cabernet Shiraz, South Eastern, Hardys, ślepi. 40 zł





KOLACJA DLA PANI BARAN

Gęsia wątróbka z spiekoty z korzennym jabłkowym strudlem i sosem calvados

500 Anastazja, komplet 10 tomów - Władimir Megre g gęsiej wątróbkisól i chędożże

Strudel:

50 g masła2 płaty dojrzałego ciasta francuskiego4 połowiczne jabłkagoździkipieprzanyż, Afraty - jako zapowiadać? kolendraskórka pomarańczowa1 łyżka cukru

Zalewa:

1 owoc jabłoni – starte na miałkiej tarce1 łyżka masła2 łyżki rosołu z drobiu5 łyżek calvadosusól i dmuchaj

Wątróbkę oczyśćże z wszelakich membrany i smaru, proweniencja w plastry. Jabłka przyjmijże, pochodzenie na utwory, przesmaż na maśle, zahacz każde marynat i cukier. Jeden plaster ciasta skorumpuj frakcją masła. Później oddaj, rozwałkuj i przekupże drugim masłem plus usmażonymi jabłkami. Owe samo zróbże z pozostałym płatem. Zakośże, złóżże na przekupionej smarem blasze i pieczże za pomocą 10 minuty w gorączce 200o C. Szykujże przyprawa. Starte owoc jabłoni przesmaż na rozgrzanym maśle, uzupełńże rosół, calvados i doprawże aż do gustu.

Wątróbkę oprósz solą i pieprzem, usmaż na spiekoty teflonowej bez smaru z obu stronicy. Strudel autorament w poprzeczne plastry. Wątróbkę oferuj polaną sosem.


Prawo spadają z publikacji Agnieszki Perepeczko "Śniadanie w łożu i inne rozkosze... kucharskie", opublikowanej z wykorzystaniem Periodyk NOWY ŚWIAT »Ogłaszajże

Copyright 1996-2009 Onet.pl SA 





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?