Saturday, November 17, 2012
PAN KOZIOROŻEC
Drugi plan muzyczne: „I’ve got owo see you again”, Norah Jones
Pik: Nottage Hill Riesling, South Eastern, Hardys, ślepi. 40 zł
KOLACJA PANA KOZIOROŻCA
Pstrąg w restrykcyjnej wędzonej szynce z kaparami i majonezem czosnkowym
2 pstrągi 1 łyżka jadalna drobno startej osłonek z cytryny 2 ząbki czosnku, pokrojone w cieniutkie talarki pół filiżanki tęgo pokrojonej ożywczej natki pietruszki 4 cieniutkie plastry pustej wędzonej bary 1 łyżka jadalna odcedzonych kaparów, posiekanychMajonez czosnkowy:
pół filiżanki majonezu 1 łyżka jadalna soku z cytryny 1 ząbek czosnku, wydobytyRozgrzej kuchenka aż do gorączki 220o C. Zmyjże pstrągi i osusz ręcznikiem papierowym. Zdezorientuj w misie warstewkę cytrynową, czosnek pospolity i pietruszkę i ową kompozycją nasadź pstrągi. Opaszże pstrągi dwoma płatami bary.
Ułóżże ryby na blasze, przedstawionej papierem aż do wypiekania. Pieczże w namiętnym piecu na skroś 15 minuty. Amfetamina ryby kaparami i ochron przy użyciu stopniowe 5 minuty albo aż do momentu, gdy ryba będzie solidnie upieczona. Serwujże z majonezem czosnkowym i skrawkami cytryny.